Η ΠΑΜ-Θ

Διαπιστώσαμε ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο γυναικείων συνεταιρισμών, μέσα από το οποίο θα γίνει εκθετήριο κι εκεί θα μπορούν να πωλούνται τα προϊόντα των Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών.
Η ΠΑΜ-Θ ανέλαβε την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση ενός κτιρίου που βρίσκεται στο 8ο χιλ. Ξάνθης – Σταυρούπολης χιλ. Ξάνθης – Σταυρούπολης όπου δημιουργείται το πρώτο εκθετήριο».
Η κ. Κόκλα σημείωσε ότι «η ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών αποτελεί κυρίαρχο μοχλό σταθεροποίησης των αγροτικών περιοχών και περαιτέρω ανάπτυξής τους σε όλη την Ευρώπη» κι εξήγησε το σκοπό δημιουργίας της Εταιρείας: «Είναι η ανάδειξη, διάδοση και στήριξη των γυναικείων συνεταιρισμών που εδρεύουν στην Περιφέρειά μας, οι οποίοι αποτελούν ζωντανό κύτταρο της ελληνικής Περιφέρειας και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη στήριξη της αγροτικής οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας και κατ’επέκταση στο μέλλον της αγροτικής οικονομίας».

Την ικανοποίησή της από τη σύσταση του Δικτύου μετέφερε η πρόεδρος του Γυναικείου Παραγωγικού Συνεταιρισμού Κοκκινογείων κ. Κούλα Ηλιάδου τονίζοντας ότι σκοπός αυτού είναι η «προβολή των προιόντων του κάθε συνεταιρισμού», ενώ εξήγησε ότι τα προϊόντα των περισσότερων συνεταιρισμών είναι γλυκά κουταλιού και ζυμαρικά. «Επίσης, δύο από τους συνεταιρισμούς δημιουργούν χειροποίητα υφαντά και πλεκτά, άρα υπάρχει ποικιλομορφία ως προς τα προϊόντα που παράγουμε. Στεγαζόμαστε σ’ ένα κτίριο έξω από την Ξάνθη και το σημείο θεωρείται ένα πολύ καλό τουριστικό πέρασμα.
Όλη αυτή η συνεργασία στήθηκε πάνω στην προσωπική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κ. Κόκλα και χάρις στο πολύ καλό κλίμα που φρόντισε να δημιουργηθεί ανάμεσά μας». Επίσης, η κ. Ηλιάδου τόνισε τους πολύ γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους προχώρησε η δημιουργία του Δικτύου καθώς ο σχεδιασμός ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη. Πρόσθεσε δε ότι μέσα από το Δίκτυο θα επιχειρήσουν τη δημιουργία και νέων δυναμικών γυναικείων παραγωγικών συνεταιρισμών, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για μια κλειστή εταιρία.